Kohti tapahtumarikasta terwakesää

Tapahtumilla on suuri vaikutus paikkakunnan elinkeinoelämään, mutta niillä on erityinen vaikutus myös ihmisiin. Koronattomasta ajasta iso osa kertoo kaipaavansa eniten juuri erilaisia tapahtumia. Kaksi edellistä koronanpandemian varjossa elettyä kesää alkaa vaikuttamaan ihmisiin jo monin tavoin, kun ympäri maata tapahtumia on peruttu ja siirretty. Isoimmat festivaalit on jouduttu perumaan kokonaan, mutta pienempiä sentään on pystytty pitämään. 

Kuortaneella isompien tapahtumien osalta on päästy vähäisemmin tapahtumavaurioin. Perinteiset Kuortane Games yleisurheilukilpailut, Kuortaneen Kuhinat ja Elofestivaalit on onnistuttu järjestämään myös kahtena viime kesänä. Toki rajoitukset ovat vaikuttaneet myös niihinkin etenkin 2020. Viime kesä kuitenkin päästiin viettämään jo lähes normaalisti ja toiveissa on, että tulevana tervavuotena tapahtumat olisivat jälleen pääosassa Kuortaneella. 

Korona on ymmärrettävästä syystä vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä, ja moni pienempien tapahtumien järjestäjä jättääkin järjestämisen viime tinkaan. Markkinoinnin kannalta tämä taas tuottaa kuitenkin ongelmia. Koronavarjosta huolimatta, kannustaisin kuortanelaisia yhdistyks rohkeasti miettimään ja ilmoittamaan tapahtumia hyvissä ajoin. On nimittäin helpompaa perua tapahtuma tai ilmoittaa jo tapahtuman yhteydessä, että koronatilanne voi siihen vaikuttaa, kuin yrittää viime hetkillä saada tieto tapahtumasta mahdollisimman monelle.

Kuortaneen perinteisTerwaviikkoa onkin koronasta huolimatta suunniteltu viime syksystä lähtien yhdessä Lions clubin, kunnan, Urheiluopiston, yrittäjien ja Kukun kanssa. Muiden Terwaviikosta kiinnostuneiden yhdistysten ja toimijoiden kanssa järjestetään tapaaminen 24.2, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. 

Tulevasta kesästä halutaan tehdä jälleen kunnon tapahtumakesä Kuortaneella ja myös kunta tulee panostamaan kesämarkkinointiin. Haluamme jo hyvissä ajoin nostaa kesätapahtumia esiin omissa kanavissamme ja mainoksissamme. Tapahtumat vain pitää olla hyvissä ajoin tiedossa ja ilmoitettuna kuntaan, jos niille halutaan maksimaalinen näkyvyys.

Mennäänkin luottavaisin mielin kohti terwakesää ja rakennetaan tapahtumia normaalia kesää toivoen. Tehdään tästä kaikkien aikojen tapahtumakesä Kuortaneella! 

Tulevia tapahtumia voi ilmoittaa kuntaan osoitteeseen tuomas.ojajarvi@kuortane.fi

 

Tuomas Ojajärvi 
viestintäkoordinaattori 
Kuortaneen kunta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane