Otetaan tarjolla olevat yritystuet hyötykäyttöön

Kuortaneella on enemmän aktiivisia yrityksiä suhteessa väkilukuun kuin naapurikunnissa. Kuortanelaiset yritykset hakevat kuitenkin julkisen puolen tarjoamia yritystukia suhteessa vähemmän.

Maaseudulla toimiville yrityksille on tarjolla laajasti erilaista julkista rahoitusta ja neuvontaa. Toimijoita on paljon: Kunta myöntää palveluseteleitä uusien yrityksien perustajille, TE-toimistot myöntävät mm. starttirahaa, Leader-yhdistykset tarjoavat mm. investointi- ja kehittämisavustuksia, myös ELY-keskukset myöntävät avustuksia mutta tarjoavat myös konsultointi- ja analyysipalveluita, kun taas halutaan kansainvälistyä tai tehdä energiainvestointeja voi oikea julkinen toimija olla Business Finland.

Yllä olevat esimerkit osoittavat, että julkisia yritystukia on monipuolisesti tarjolla mutta monien toimijoiden viidakossa voi olla haasteita liikkua. Suosittelenkin olemaan yhteyksissä kunnan elinkeinopuoleen, jos sinulla on kehitysintoa tai valmiita kehityssuunnitelmia ja selvitetään olisiko löytyykö ideaan sopivaa tukimuotoa. Tarvittaessa elinkeinopuolella avustetaan hakemusten teossa ja muussa paperityössä.

Myös yrittämisestä kiinnostuneen kannattaa olla yhteyksissä jo ennen yrityksen perustamista. Kunta myöntää aloittavan yrittäjän palveluseteleitä ensimmäisen yrityksen perustamisen paperitöihin. Lisäksi monia aloittavan yrittäjän tukia on haettava jo ennen yrityksen perustamista.

Ensi vuonna Kuortaneen kunta toteuttaa yhdessä Alavuden Kehitys Oy:n kanssa Mikrosta Milliin -yrityskehityshankkeen, jossa tarkoituksena on lisätä tietoa eri julkisen tuen muodoista mitä yrityksille on tarjolla sekä avustaa kasvu ja kehityshaluisia yrittäjiä avustuksiin tarvittavien aineistojen laadinnassa. Hankkeeseen palkataan työntekijä, joka toimii osan ajasta Kuortaneella.

Aapo Petäjäniemi
Elinkeinovastaava
Kuortaneen kunta 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane