Karanteenista kasvuun

Kuortaneen Urheiluopisto avaa ovensa n. kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen. Tätä kolumnia kirjoittaessa avaamisajaksi on suunniteltu kesäkuun ensimmäinen päivä ja toivotaan, että rajoitustoimia purettaessa pandemia ei lähde hallitsemattomasti kasvuun. Säätiöllä on meneillään tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuosi, mutta eihän tämä oikein juhlalta tunnu. Vuodesta piti myös tulla ennätyskasvun vuosi ja tammi-helmikuussa pääsimmekin yli 30% kasvuun verrattuna edellisvuoteen, kiitos uusien investointien ja niistä johtuvan lisäkysynnän. Korona luonnollisesti muutti kaiken tämän ja olemme monien muiden organisaation tavoin joutuneet tekemään välttämättömiä toimenpiteitä, jotta kuluja on kyetty sopeuttamaan vallitsevaan tilanteeseen.

Nyt katse on kuitenkin jo kesässä ja tulevaisuudessa. Toki rajoitukset vaikuttavat toimintaamme vielä pitkään ja varsinkin kesäkuu on urheiluopistolle taloudellisesti raskas kuukausi tänä vuonna. Toiminnan ylös ajossa kulut tulevat väistämättä olemaan huomattavasti tuloja suuremmat ennen kuin kysyntä palaa normaalille tasolle. Varaustilanne kesäkuussa tulee olemaan n. 30-40% normaalista. Onneksi heinä- ja elokuu näyttävät toistaiseksi huomattavasti paremmalta. Urheiluopiston osalta pahin skenaario onkin, että joutuisimme sulkemaan ja käynnistämään toimintojamme useasti pandemian takia.

Kun päätökset sulkemisesta tehtiin maaliskuun lopussa, reagoimme nopeasti ja käynnistimme keittiön peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen. Tämä tarkoitti entisen keittiön purkua ja uusien keittiölaitteiden hankintaa sekä ilmanvaihdon parantamista. Kesäkuu vielä menee remontissa, mutta heinäkuussa pääsemme jo palvelemaan asiakkaitamme uusitulla keittiöllä. Kesäkuun osalta ruokahuoltomme toimii kunnan keskuskeittiön kautta. Suuri kiitos Kuortaneen kunnalle, että kyseinen järjestely onnistui. Peruskorjauksen toisen vaiheen käynnistämisestä teemme päätökset kesän aikana. Toisessa vaiheessa on tarkoitus rakentaa lisää varastotilaa ja näin ollen valmistautua tulevaan kasvuun. Se, että kyseissä poikkeusoloissa käynnistimme merkittävän peruskorjaushankkeen, kertoo uskosta ja luottamuksesta urheiluopiston tulevaisuuteen.

Uskoa tulevaisuuteen antaa myös megatrendien kuten hyvinvointi- ja liikunta-alan kasvu. Vaikka kuinka suomalaista yhteiskuntaa koetellaankin nyt niin terveyden kuin taloudenkin osalta, uskon, että ihmiset ovat jatkossa entistä kiinnostuneempia satsaamaan liikuntaan, urheiluun ja omaan hyvinvointiin. Sen on rajoitukset ja karanteenit tänä keväänä osoittanut. Emme urheiluopistolla tingi piiruakaan tulevista kasvuodotuksista. Kuluttaja- ja asiakaskäyttäytymiset saattavat koronan takia toki muuttua, mutta joustavuudella ja nopealla reagoinnilla pystymme vastaamaan muutoksiin jatkossakin.

Jussi Töyrylä
toimitusjohtaja
Kuortaneen Urheiluopisto

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane