Turistikohteena Kuortane

Ensi kesällä on iso merkitys meidän kotikunnalle. Ensi kesänä järjestetään ensimmäistä kertaa Kuortane Games ja kolmen vuoden odotuksen jälkeen vietämme taas Terwaviikkoa. Näiden lisäksi ainakin minä toivon, jotta kesän saa viettää lämpöisessä kelissä. Viime kesän helteiden perusteella Suomi alkaa olla jo parempi rantalomakohde kuin Keski- tai Etelä-Euroopan rannikot. Ja löytyyhän tätä tulevaisuuden turistiryntäystä varten meiltä oma Kuortaneen Riviera. Rivieran lisäksi Kuortaneella voi vaikka pelata tennistä, golfata, suppailla, kiertää museoita ja nostaa lohta.

Itselläni ei ole pitkää historiaa Kuortaneella, mutta yhden tervaviikon olen täällä ehtinyt jo viettää. Tervaviikolla ehkä siisteintä on mennä aamuyöstä kävelylle Opiston kankaalle, kun koko metsä on utua täynnä. Tervaviikon aikaan Kuortaneella tapahtuu tervanpolton lisäksi myös ympäri Kuortanetta erilaisia tapahtumia.

Kesä ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan sen tekemiseen tarvitaan meitä kuntalaisia. Tapahtumat eivät järjestä itse itseään, vaan hyvään tapahtumaan vaaditaan aina vähintään kaksi tähteä. Ensimmäinen tähti on tapahtuman järjestäjät ja kökkäväki. Toinen tähti on tapahtumaan osallistuvat ihmiset. On ollut hieno nähdä, jotta meiltä on löytynyt molempia tähtiä.

Tapahtumat ja kesä ovat tärkeitä myös paikkakuntamme elinkeinotoiminnalle. Tapahtumat tuovat ihmisiä kuntaamme ja meidän jokaisen tehtävä on saada heidät viihtymään ja viipymään mahdollisimman pitkään täällä. Paikalliset yritykset voivat hyödyntää tapahtumia näkyvyyden lisäämiseen ja uusien työntekijöiden rekrytoimiseen. Jos vielä kääntää ajatuksen ympäri, myös Kuortaneen kunta voi käyttää tapahtumia uusien yritysten rekrytoimiseen. Osa elinkeinotoiminnasta tapahtuu pääsääntöisesti kesällä. Kuortaneen vanhimpiin elinkeinotoimintoihin lukeutuva tervanpoltto, on tapahtunut kesäaikaan. Kesän tapahtumat ovat myös entisille Kuurtanelaisille tärkeä kohtaamispaikka.

Kuortane voi asukasluvultaan lukeutua pieniin kuntiin, mutta se ei kuitenkaan estä meitä näkymästä ja kuulumasta. Meillä Kuortaneella on paljon perinteisiä tapahtumia ja sekaan mahtuu varmasti uusia. Jos sinun pitäisi keksiä uusi perinne Kuortaneelle, mikä se olisi? Toivotan oikein hyvää alkanutta vuotta ja tavataan Kuortaneen kesässä!


Kati Pasto Puheenjohtaja, Kuortaneen Yrittäjät

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane