Vuosi viestintää

Vuosi Kuortaneen viestintää alkaa olla pian takana. Viestinnän näkökulmasta täytyy sanoa, että vuosi on ollut vauhdikas, mutta sitäkin antoisampi. Aloittaessani tammikuun lopussa työt viestintäkoordinaattorin toimessa, lähdin avoimin mielin kehittämään ja monipolistamaan kunnan viestintää. Paljon onkin saatu jo aikaan ja kunta näkyy nykyään monen eri viestintäkanavan kautta.

Viestinnän tehoa osoittavat viestintämittarit näyttävät Kuortaneen kohdalla tämän vuoden osalta hienosti ylöspäin. Paras mittari omalle työlle on kuitenkin suora palaute. Kannustavat palautteet antaa uskoa siitä, että työ on tuottanut tulosta. Negatiiviset taas laittavat miettimään kuinka viestintää voidaan parantaa. Usein viestintuoja saa toki olla sylkykuppina vaikka toimii vain viestin välittäjänä. Parhaani mukaan olen pyrkinyt tietysti jokaiseen palautteeseen kuitenkin reagoimaan.

Ensi vuodesta on luvassa jälleen viestinnän näkökulmasta tärkeä vuosi. Tähän vuoteen nähden viestijä haluaa tietystä parantaa tulosta ja tehoja. Nykyviestinnässä pitää pystyä uudistumaan tehokkaasti, mutta samalla pitää osata pitää kiinni jo hyväksi havaituista viestintätoimista. Yllätyksellisyyttäkin on kuitenkin luvassa.

Tapahtumakentän viestintä antaa Kuortaneelle taas mitä parhaimpia mahdollisuuksia näkyä koko maan laajuisesti. Juhannuksena käydään ensimmäiset EA Classic -tason yleisurheilukilpailut ja heinäkuussa vietetään jälleen Terwaviikkoa, josta viestijä toivoo koko Kuortaneen yhdessä ottavan kaiken hyödyn irti.

Vielä kun muistetaan itse kukin ensi vuonnakin, että positiiviset asiat leviää aina hitaammin kuin negatiiviset. Nykyisenä someaikakautena me kaikki olemmekin viestinnäntekijöitä ja voimme vaikuttaa myös siihen, miten kuntamme ulkopuolella nähdään. Laitetaan se siis näkymään somessakin siinä positiivisessa valossa kuin se oikeasti onkin.

Tuomas Ojajärvi
viestintäkoordinaattori
Kuortaneen kunta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane