Kuortane rakentaa historiaa


Vuosi 2018, kuin myös tulevatkin vuodet, jäävät Kuortaneen historiaan erittäin merkittävänä rakentamisen aikana. Parhaillaan on nousemassa urheiluopiston alueelle urheilukentän kokoinen palloiluhalli, jonka kunta rakennuttaa ja vuokraa edelleen urheiluopistolle. Vanhustenkotiyhdistyksen rakennuttamana puolestaan on aloitettu ikäihmisten palvelutalon rakentaminen ja rakennusyhtiöt ovat rakentaneet rivi- ja kerrostaloasuntoja.

Valmistuttuaan palloiluhalli palvelee urheilulukion kasvua. Vuonna 2019 kunta laajentaa myös lukiorakennusta ja kunnan omistama asuntolayhtiö rakentaa omistukseensa uusia oppilasasuntoja. Nämä investoinnit mahdollistavat Kuortaneen lukion oppilasmäärän nostamisen yli 280:n,  nyt oppilaita on noin 230.

Uuden alakoulun rakentaminen on kunnan investointiohjelmassa vuosina 2020-2021. Uusi koulu tarjoaa terveelliset ja nykyaikaiset toimitilat koululaisille ja henkilöstölle. Asemakaavan muuttaminen koulun rakentamiseksi Kortesmäentien ja Koulutien kulmatontille tulee valtuuston käsittelyyn vuoden 2019 alussa.

Edellä mainittujen investointien johdosta Kuortaneen palvelut kehittyvät edelleen. Jo muutama vuosi sitten kunta teki ison uudistuksen palvelutuotannossa ulkoistaessaan sote-palvelut Kuusiolinna Terveys Oy:lle, jonka osakas myös Kuortaneen kunta on. Uudistuksella turvataan palvelujen saavutettavuutta ja työpaikkoja omalla paikkakunnalla.

Kunta on panostanut kuluvana vuonna aikaisempaa enemmän myös viestintään ja markkinointiin. Viestintäkoordinaattorin johdolla on uudistettu muun muassa kunnan tiedotuslehti Nokiposti ja viestinnässä on hyödynnetty aktiivisesti myös sosiaalista mediaa ja kunnan nettisivuja. Vuonna 2019 käynnistetään myös markkinointikampanja.

Nyt on aika kääntää katsetta aikaisempaakin enemmän mahdollisimman vaikuttavaan työhön elinkeinoelämän edelleen kehittämiseksi. Strategioita on kunnassa mietitty ja kirjoitettu, nyt on päästävä eteenpäin.

Kaiken kaikkiaan, Kuortaneella on hyvä kehittämisvauhti päällä, annetaan sen jatkua ja vahvistua.

Kiitän kaikkia vuoden aikana tehdystä työstä ja yhteistoiminnasta paikkakunnan hyväksi. - Hyvää Uutta Vuotta!


Pentti Turunen
kunnanjohtaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmalta mansikkapellolle - Tarja Wasastjerna menee päin uusia kokemuksia

Kaatiala – Louhoksesta virkistyskeitaaksi

Lapsiperheiden Kuortane